Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες (Q&A)

1. Tι είναι το ανόδιο στον ηλιακό θερμοσίφωνα;

Το ανόδιο ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μια ράβδος μαγνησίου που αποτελεί την καθολική προστασία του συστήματος από την ηλεκτρόλυση. Είναι μέθοδος προστασίας για την διάβρωση των μεταλλικών στοιχείων. Η αντικατάσταση της προστασίας προτείνεται ανά δύο έτη.

2. Ποια είναι η βέλτιστη που πρέπει να έχουν οι συλλέκτες;

Στην χώρα μας ο βέλτιστος μέσος όρος κλίσης των συλλεκτών είναι οι 45 μοίρες.

3. Πώς προστατεύεται ο ηλιακός θερμοσίφωνας από τον παγετό;

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι προστατευμένος όταν εμπεριέχει την σωστή ποσότητα αντιψυκτικού υγρού. Εφόσον το αντιψυκτικό είναι πλήρες, τότε δεν έχουμε πρόβλημα από θέμα παγετού. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως το αντιψυκτικό πρέπει να συμπληρώνεται ανά διετία καθώς επίσης και σε περιόδους που παρατηρούνται ακραία καιρικά φαινόμενα όπως χιόνι και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Δείτε προσφορές για ηλιακούς θερμοσίφωνες εδώ.

4. Γιατί ο ηλιακός δεν παρέχει ζεστό νερό ρεύμα;

Αν ο ηλιακός σας δεν φέρνει ζεστό νερό εφόσον έχει συνδεθεί με το ρεύμα οι πιο συνηθισμένοι λόγοι είναι:

5. Ποια είναι η βέλτιστη ρύθμιση του θερμοστάτη;

Η βέλτιστη προτεινόμενη του θερμοστάτη είναι 60 βαθμοί Κελσίου. Η προτεινόμενη ρύθμιση θερμοκρασίας είναι οι75 βαθμοί Κελσίου. Για λόγους ασφαλείας του ηλιακού θερμοσίφωνα, οι ρυθμίσεις αυτές γίνονται από τους ειδικούς. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως δεν πρέπει να ανάβουμε την αντίσταση με άδειο boiler διότι η πιθανότητα βλάβης και αντικατάστασης είναι μεγάλη.

6. Γιατί ποιους λόγους πρέπει να συντηρώ τον ηλιακό θερμοσίφωνα;

Όπως συμβαίνει με όλες τις συσκευές, η συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι πολύ σημαντική, τόσο ως προς την σωστή λειτουργία του, όσο και ως προς την διάρκεια ζωής του. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο καθαρισμός του ηλιακού θερμοσίφωνα που γίνεται κατά την διάρκεια της συντήρησης είναι εξαιρετικά σημαντικός και αυτό διότι αφορά σε λόγους προσωπικής υγιεινής.

7. Παρατηρώ χαμηλή απόδοση του ηλιακού θερμοσίφωνα. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Οι αιτίες που ένας ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να έχει χαμηλή απόδοση συνήθως είναι:

8. Πρέπει να προστατέψω τον ηλιακό θερμοσίφωνα κατά την διάρκεια των διακοπών μου η μακρόχρονης απουσίας μου;

Η κάλυψη των υαλοπινάκων του ηλιακού θερμοσίφωνα με ειδικό κάλυμμα βοηθά στο να αποφεύγουμε την άσκοπη λειτουργία της συσκευής και να αποφεύγουμε τις βλάβες που προκύπτουν από την υπερθέρμανση του συστήματος. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως οι ηλιακοί θερμοσίφωνες έχουν βαλβίδα ασφαλείας ώστε να αποσυμφορούν την πίεση σε κάθε περίπτωση που το νερό στο μπόιλερ βράσει και η πίεση στο εσωτερικό αυξηθεί. Σε περίπτωση που η πίεση φτάσει περίπου στα 8bar, η βαλβίδα ανοίγει και απελευθερώνεται το καυτό νερό εκτονώνοντας την εσωτερική πίεση.

9. Που μπορώ να βρω προσφορές για την αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα;

Μπορείτε να βρείτε προσφορές για ηλιακούς θερμοσίφωνες εδώ.

Επίσης πατώντας εδώ μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να σας στείλουμε προσφορά σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.