Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2023 Gov – αίτηση

Μέσω της πλατφόρμας allazothermosifona.gov.gr οι αιτήσεις για ηλιακό θερμοσίφωνα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης ηλεκτρικού με ηλιακό θερμοσίφωνα. Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευτεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο οδηγός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα». Τα νοικοκυριά που επιθυμούν να αλλάξουν τον ηλεκτρικό με ηλιακό θερμοσίφωνα και να ανακυκλώσουν το παλιό μοντέλο, θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στη διεύθυνση «allazothermosifona.gov.gr». Προϋπόθεση για την είσοδο τους θα είναι το ξεκλείδωμα της εισόδου στην πλατφόρμα με τον κωδικό του taxisnet.

Η δράση θα είναι ύψους 100 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από το ΕΣΠΑ 2014 – 2021. Θα επιδοτεί μέχρι και 60% το κόστος απόκτησης ηλιακού θερμοσίφωναΠροϋπόθεση θα είναι η ανακύκλωση του ηλεκτρικού, κάτι το οποίο θα αναλάβει να κάνει με την αποψίλωση του από την κατοικία ο πωλητής, το κατάστημα δηλαδή από όπου ο συμμετέχων στο πρόγραμμα θα αγοράσει τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Η επιδότηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι κλιμακωτή με βάση το εισόδημα και θα δίνεται με voucher. Το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» θα λειτουργήσει στα πρότυπα του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Χαρακτηριστικά Προγράμματος

  • Επιλέξιμες είναι όλες οι κατοικίες (κύριες ή δευτερεύουσες) εφόσον οι αιτήσεις υποβάλλονται από διαφορετικά Φυσικά Πρόσωπα.
  • Το ποσοστό επιδότησης κυμαίνεται από 50% έως και 60% βάσει της εισοδηματικής κατηγορίας του ωφελούμενου.
  • Δείτε αναλυτικά την προδημοσίευση του προγράμματος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας: https://ypen.gov.gr/anakyklono-allazo-thermosifona/